WensAmbulance Brabant heeft sinds begin deze maand met Breda een vijfde locatie om een ambulance te stallen.
Volledig scherm
WensAmbulance Brabant heeft sinds begin deze maand met Breda een vijfde locatie om een ambulance te stallen. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Voorlopig geen ritten door Wensambulance met grote groepen

CUIJK/GRAVE - Stichting WensAmbulance Brabant past haar ritten voor mensen die terminaal ziek zijn aan vanwege het coronavirus.

Wensritten met een grote groep worden nu niet uitgevoerd. Ook worden in deze tijd van corona plaatsen waar veel mensen zijn niet bezocht. Wensritten met een klein gezelschap van familie en vrienden, voert de Wensambulance, in overleg, wel uit.

Hospice

WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, vanuit een hospice, ziekenhuis, verpleeghuis of vanuit huis nog een allerlaatste keer naar hun favoriete plek. Een laatste keer naar het ouderlijk huis, naar familie elders of nog één keer naar het strand en de zee.

Dat doet deze stichting met meer dan 150 professionele vrijwilligers (verpleegkundigen en chauffeurs) gratis. De eerste wensreis vanuit Brabant was in de zomer van 2011. Tegenwoordig organiseert de Brabantse wensambulance jaarlijks enkele honderden wensreizen. Begin deze maand is er in Brabant nog een vijfde stallingsplek bijgekomen, in Breda. Andere locaties voor de speciale ambulances zijn in Boxtel, Helmond, Valkenswaard en Bergen op Zoom.

Mantelzorg Land van Cuijk

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk wil meer bekendheid gaan geven aan de wensambulance.
Voor afgelopen donderdag stond er in Catharinahof in Grave een informatiebijeenkomst gepland voor alle mantelzorgers uit het Land van Cuijk. Maar die kon vanwege het coronavirus niet doorgaan.
,,In afwachting van de duur van alle coronamaatregelen, hebben we nog geen nieuwe datum voor de bijeenkomst gepland’’, zegt mantelzorgconsulent Fleur Besier.

Maasland