In Grave mag op 17 maart gestemd worden over het zelfstandig blijven van de gemeente. Een door de oppositie eerder gewenst referendum kwam er nooit. De Tweede kamer buigt zich nu al over de fusie van de andere vier gemeenten in het Land van Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
In Grave mag op 17 maart gestemd worden over het zelfstandig blijven van de gemeente. Een door de oppositie eerder gewenst referendum kwam er nooit. De Tweede kamer buigt zich nu al over de fusie van de andere vier gemeenten in het Land van Cuijk. © Ed van Alem

Vraag in Den Haag om uitstel herindeling gemeenten Land van Cuijk zodat Grave mee kan doen

videoDEN HAAG/ GRAVE - Kan de herindeling van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Anthonis een jaar worden uitgesteld? Niet per 1 januari 2022, maar 2023? Dat vraagt de fractie van de VVD in de Tweede Kamer zich af. Net als de VVD plaatsen andere fracties in de Tweede Kamer vraagtekens bij de zelfstandigheid van Grave.

22 reacties

 • Frans van Raaij

  2 weken geleden
  Grave mag van mij meedoen, maar dan zonder de megaboete van de scheepswerf!
 • Eelco .

  1 maand geleden
  Een financieringstekort laten behartigen door de provincie is gelukkig heel wat anders dan een financieringstekort dekken. De provincie zal er als een soort van curator boven gaan staan, maar de gemeente zal ofwel extra inkomsten moeten genereren ofwel de uitgaven moeten reduceren. Dus ofwel de belastingen omhoog ofwel bezuinigen op voorzieningen.
 • Eelco .

  1 maand geleden
  Stad van Grave? Lol. Grave heeft op dit moment absoluut niets te willen.
 • Ook

  2 maanden geleden
  @ Jan Zomers: Nee Jan, het is absoluut niet uit te leggen waarom de fusiegemeente nu de naam moet dragen van de gemeente die de meeste problemen heeft veroorzaakt en ook nu nog steeds veroorzaakt met een gemeenteraad onder leiding van broer en zus BANNINK die alleen maar oog hebben voor hun eigen belangen en lokale machtspolitiek. Daarnaast zie ik niet in waarom alle bewoners van Noord-Brabant mee moeten betalen voor deze Graafse ellende. Het gaat dus n i e t klinken gemeente Stad van Grave!
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  @Ook luister, de schulden en het financieringstekort waar Grave nu mee kampt... dat gaat de provincie Noord-Brabant behartigen. Zodat Grave in 2023 schuldvrij kan aanschuiven bij Cuijk, Boxmeer, Mill en Sint Anthonis. De naam Land van Cuijk heeft geen uitstraling, Grave heeft stadsrechten dus ligt het voor de hand dat de nieuwe gemeente Stad van Grave gaat heten. Het klinkt goed als je in 2023 kunt zeggen... ik woon in Boxmeer gemeente Stad van Grave.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maasland