Volledig scherm
Plattegrond van de plek waar het integraal kindcentrum Gennep zou moeten komen. © Gemeente Gennep

VVD Gennep: spreek eerst met ouders voor ontwikkeling kindcentrum

GENNEP - Met de vorming van een Integraal Kind Centrum in Gennep moet even pas op de plaats worden gemaakt. Eerst moet er beter gepraat worden met de ouders en de medezeggenschapsraad van de scholen die betrokken zijn bij de samenvoeging van vier scholen en kinderopvang onder één dak. Dat zegt de Gennepse VVD.

Janine van Hulsteijn: ,,Ouders voelen zich overvallen. Alles gaat te snel. Het lijkt erop dat het ontwikkelen van het gebied belangrijker is dan het onderwijs. Dat is de verkeerde volgorde.’’

Gerry Ehren van KERN deelt die kritiek niet. ,,De VVD was altijd al tegen het IKC. Over dit thema praten we al meer dan vijf jaar. Dus te snel is het niet gegaan. Het integraal kindcentrum is juist het allerbeste wat we voor kinderen in Gennep kunnen doen. Daar komt heel veel kennis bij elkaar. Bovendien waren alle directies van de scholen erg enthousiast.’’ Zijn partij KERN maakt deel uit van de coalitie waartoe ook SP en D66 behoren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland