Twee jonge bevers voor een burcht in het Ossermeer, bij Oss.
Volledig scherm
Twee jonge bevers voor een burcht in het Ossermeer, bij Oss. © Rood Rogier

Waterschap Aa en Maas 'pest' de bever weg bij overlast

LAND VAN CUIJK - Bevers doodschieten, zoals in Limburg, is in Brabant nog niet aan de orde. Maar de hinder groeit. In 2017 greep waterschap Aa en Maas viermaal in.

6 reacties

 • Frits

  5 jaar geleden
  terug naar limburg, die beesten
 • vandaag

  5 jaar geleden
  Helaas niet alleen voor die natuur betweters moet wij belasting betalen om zulke onlogische gedachten kronkels te realiseren er zijn er zo veel. Een heel klein clubje krijgt iets bedacht, brult en bazelt dat rond krijgt gehoor in de media en automatisch weer iemand hoger op een laddertje  pikt dat op en hoppa daar gaat weer een hoop geld naar de verdommenis. Neem het transgender gebeuren erkenning mij best maar al die dure aanpassingen zoals toiletten voor een heeel kleine groepje mensen ?Herten in natuurgebied die nu afgeschoten moeten worden?Straks de wolf en zo kan ik nog dagen door gaan.
 • dutchie

  5 jaar geleden
  Dammen afbreken helpt echt niet, wij hadden 2 dammen en een burcht en de enigste manier was een professioneel inhuren en met dynamite de hele zaak op blazen. Wie wil er in godsnaam bevers rondom in zijn omgeving en vooral als je velden getile drained zijn.
 • Leuke jongen

  5 jaar geleden
  Eerst een hoop geld inversteren en dan na een paar er weer uit te halen en wie betaalt dat allemaal 
 • ikke

  5 jaar geleden
  Dat is toch weer een dure uit de hand gelopen hobby van "natuurmensen" aan het worden, wat de belastingbetaler weer flink extra gaat betalen in de nabije toekomst...! Toch raar dat we onze eigen hobby wel zelf moeten betalen en die mensen hun hobby ook ons laten betalen....!!