Volledig scherm
De straat Spinding, zonder voetpad nog. Op de achtergrond links Medipoort. © Ed van Alem

Wel geld voor voetpad naar dokters, niet voor verlicht fietspad Cuijk

CUIJK/ BEERS - Wel geld voor een voetpad langs de Spinding van en naar het nieuwe gezondheidscentrum Medipoort in Cuijk. Geen geld voor verlichting van het fietspad langs de provinciale weg van Beers naar Cuijk. 

Dat bleek maandagavond bij de behandeling van de begroting van de gemeente Cuijk. 

Het CDA drong bij de meeste raadsfracties andermaal vergeefs aan op een voor 22 mille te verlichten en veiliger fietspad langs de N321, tussen de kern van Beers en de McDonald's in Cuijk. Het CDA, goed voor vier zetels, kreeg alleen steun van de eenmansfractie van PLC en D66 (twee zetels). 

Lantaarnpalen

De provincie Brabant zou als wegbeheerder eind dit jaar brede, doorgetrokken witte strepen aan weerskanten op het 'donkere' fietspad aanbrengen. Lantaarnpalen, zoals het CDA die graag ziet, zijn geen optie. Want, aldus de provincie en ook enkele Cuijkse fracties, niet nodig voor de verkeersveiligheid. Plus dat ze in Den Bosch bezuinigen op deze relatief dure vorm van verlichting. Maar de provincie heeft de Cuijkse verkeerswethouder Gerard Stoffels nu laten weten dat ook de markering, die extra witte lijnen, er voorlopig toch niet komt. Zowel fietspad, dat in slechte staat verkeert als de weg gaat in 2020 toch op de schop, heeft Stoffels nu van de provincie te horen gekregen. Dan pas wil Brabant ook werk maken van extra markering. ,,En misschien nog wel andere oplossingen’’, zei Stoffels gisteravond. 

Huisartsen

Voor het aanleggen van een trottoir vanaf Gildekamp bij het politiebureau, langs de Spinding had de gemeenteraad in juli al een motie van de PvdA aangenomen. Zo'n voetpad moet het voor voetgangers veiliger maken naar onder meer de huisartsen en de apotheek in het nieuwe medisch centrum.  
Maar de kosten à 30.000 euro stonden nog niet in de begroting voor 2018. Een financieel huishoudboekje dat Cuijk met 'maar' ruim een ton in de plus afsluit. Dankzij een maandagavond aangenomen amendement van de fractie ABC komt dat geld, en dus de stoep, er nu alsnog. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland