Met bijna anderhalve kilometer aan droogroeiers werd in Etten-Leur een record droogroeien gevestigd. foto: Charlotte Akkermans
Volledig scherm
Met bijna anderhalve kilometer aan droogroeiers werd in Etten-Leur een record droogroeien gevestigd. foto: Charlotte Akkermans © CHARLOTTE AKKERMANS

Wereldrecord 'woonbootroeien' tijdens Kuukse elfkroegetocht

VIDEOCUIJK - Tijdens de Kuukse elfkroegetocht wordt dinsdagmiddag (15.00 uur)  bij café de Kansas een poging ondernomen om het wereldrecord woonbootroeien te vestigen.  Dan treedt Stef Ekkel op. Traditioneel wordt bij zijn lied  We hebben een woonboot een lint zittende mensen die droogroeien gevormd. 

Stef Ekkel: Eigen foto
Volledig scherm
Stef Ekkel: Eigen foto

Wat precies het record is, is overigens onbekend. In 2010 werd er in Etten-Leur een lint van bijna 1.700 mensen geformeerd, een lint van anderhalve kilometer.
Het idee om in Cuijk de recordpoging werd pas op het laatste moment geboren. 
,,Als het liedje op carnavalsmaandag, als we hier de  smartlappenmiddag hebben, in het café wordt gespeeld, wordt er altijd spontaan een lint met roeiers gemaakt. Dus we dachten, als we dat nu eens buiten doen nu Stef Ekkel hier zelf komt optreden'', vertelt Pieter Smits van café de Kansas. 

Of de recordpoging ook gaat slagen durft Smits niet te zeggen. ,,Het hangt natuurlijk ook van het weer af. Aan de andere kant, er zijn met de kroegetocht zo'n 20.000 carnavalsvierders in Cuijk. Als die allemaal op het goede moment deze kant op komen, maken we goede kans. Maar misschien is wel de belangrijkste vraag of we wel genoeg ruimte hebben'', aldus Smits.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland