Niet iedereen in het dorp is gelukkig met de plannen voor meer industrie
Volledig scherm
PREMIUM
Niet iedereen in het dorp is gelukkig met de plannen voor meer industrie © Theo Peeters

Werkgroep Haven Heijen roept op tot protest tegen plannen extra industrie

HEIJEN - Wie kan en wil de gemeenteraadsleden van Gennep ervan overtuigen dat de plannen voor Haven Heijen heel slecht zijn voor de leefbaarheid van het dorp  en de toekomst van de jeugd?  Werkgroep Haven Heijen is op zoek naar inwoners die hun vrees voor aantasting van Heijen door uitbreiding van de industrie  op de politici willen overbrengen.

10 reacties

 • T. Janssen

  4 maanden geleden
  Wat zijn eigenlijk de voordelen? Er is werk zat, er is geen huisvesting. Voor wie doen we dit? Voor de zand en grindboeren? Wie verdient er geld mee? Wie betaald eigenlijk het subsidiegeld? Wie heeft er last van al het vrachtverkeer? Ruimte voor rivieren? Hadden we het over Maasheggenlandschap in Gennep? Ik denk dat de gemeenteraad beter eerst antwoorden kan formuleren in plaats van de bezwaarschriften ter zijde te schuiven.
 • John van Bruin

  4 maanden geleden
  Transport over water is de enige oplossing om wegtransport tegen te gaan! Binnenvaart is een milieuvriendelijke transportwijze: de CO₂-uitstoot ligt per ton vracht en per afgelegde kilometer 3 tot 4 keer lager dan die van de gemiddelde vrachtwagen. Waarom willen wij als groene burgers dit tegenhouden? Dit is een prachtige kans voor ons dorp.
 • John van Bruin

  4 maanden geleden
  Die zogenaamde dorpsraad doet al jaren niets voor ons inwoners, alleen voor zichzelf! In 2015 hielden ze zelf alle nieuwbouw tegen, en nu schreeuwen ze moord en brand. Ze laten hun oren hangen naar de kasteelheer die roept dat Heijen verandert door de haven. Nou, als er iemand Heijen veranderd heeft, dan is het onze kasteelheer wel met zijn talloze Polen. Daarnaast beweren een schoolleraar en amateur dat ze alles over stikstof weten. Echt niet. Laat de haven maar komen.
 • Ruud Geraeds

  4 maanden geleden
  Er wordt vooral geluisterd naar de belangen van bedrijven en de burgers doen er niet (meer) toe. Met een dikke 200 bezwaarschriften vanuit de bevolking die tegen de uitbreiding van de haven zijn wordt dit dik en dubbel bevestigd. De collegepartijen (cda, vvd, sp) vergeten de gescheiden belangen van raadsleden (controle en hoogste orgaan in de gemeente) en Bestuur(lijke) keuzes. De grenzen van evenredige afwegingen tussen de verschillende belangen wordt niet meer bewaakt en dat is zeer kwalijk.
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  Mooi plan van Teunesen Zand en Grint en AVG Beheer, snap niet wie daar op tegen kan zijn. Snel de schop in de grond en beginnen.

Maasland