Volledig scherm
Eric Daandels, hier met oud-collega Gerard Adams verlaat Grave en wordt wethouder in Waalwijk. foto: Ed van Alem © Ed van Alem

Wethouder Eric Daandels van Grave naar Waalwijk

GRAVE - Eric Daandels (51), wethouder in Grave, vertrekt naar Waalwijk. Hij volgt daar vertrekkend wethouder Judith Keijzers op. Zij begint per 1 oktober als burgemeester van Oirschot. 

Daandels (CDA) legt voor Waalwijk zijn huidig wethouderschap in Grave neer. ,,Ik heb daar al eerder aangegeven dat ik twee periodes wethouderschap voldoende vind. Ik zocht een nieuwe uitdaging. Dan kun je wachten tot de verkiezingen, maar deze kans kwam nu voorbij. Daarbij is het bestuursakkoord nagenoeg voltooid." Daandels ziet Waalwijk als een stedelijk knooppunt met een krachtige economische functie voor de regio. ,,Maar de gemeente heeft ook karakteristieke kernen. Dat spreekt mij aan."

De benoeming van Daandels is tijdelijk, tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend voorjaar. Daandels sluit niet uit dat hij na de verkiezingen blijft als het CDA weer een wethouder mag leveren. Al loopt hij daar niet op vooruit. ,,De komende maanden ga ik eerst eens kijken of er een klik is, ook met de politiek. Maar als de klik er is en volgend jaar komt de vraag, dan is het zeker bespreekbaar." 

Daandels woont in Heeswijk-Dinther, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij wordt benoemd tijdens de raadsvergadering van 5 oktober. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maasland