Het windpark Deil dat is gebouwd bij het knooppunt Deil langs de snelweg A2-A15. Er zijn elf windturbines gebouwd die je zelfs in Oss, hemelsbreed 25 kilometer verder, kunt zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het windpark Deil dat is gebouwd bij het knooppunt Deil langs de snelweg A2-A15. Er zijn elf windturbines gebouwd die je zelfs in Oss, hemelsbreed 25 kilometer verder, kunt zien. © Ronald Verwijs

Windturbines in Noordoost-Brabant: stilte voor de stormloop

achtergrondCUIJK - De windturbine Treurenburg staat er in februari tien jaar. Al die tijd bleef ze de enige bij Den Bosch, maar dat gaat veranderen. Op verschillende plaatsen in de energieregio Noordoost-Brabant (Den Bosch, Vught, Meierij, Oss, Uden, Land van Cuijk) duiken plannen op voor niet één, niet twee, nee tientallen turbines.

6 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Beste Lezer... bomen en planten hebben CO-2 nodig hetgeen ze omzetten in zuurstof voor mens en dier.Het plan is de CO-2 uitstoot in 2050 naar nul te reduceren --> hierdoor gaan bomen en planten dood en ook de dieren en mensen.De mensheid vernietigt zichzelf.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Windturbines zijn uitvindingen van 25 jaar geleden - dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren.Dan moeten we al die hoge windmolens weer gaan afbreken.
 • Loet

  2 jaar geleden
  Wanneer stappen we een keer over naar kern energie?Alles moet maar duur en lelijk. Met 1 kerncentrale bespaar je op honderden van die lelijke dingen.Is dit omdat omdat Groen Links in haar campagne liegt over de kosten van een kernenergie. Dat kan toch niet waar zijn in dit door linkse gekkies geregeerde land?
 • Maikel

  2 jaar geleden
  Kost weer veel bomen en natuur.Terwijl de bomen juist hard nodig zijn voor zuurstof om tegen stikstof en  tegen opwarming van de aarde tegen te gaan..    ..  Dus er word niets mee gewonnen maar juist verloren ....
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  Dit zou men echt niet willen.

Maasland