Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe. © Foto internet

Woede om lijstje met ‘blokkeerdieren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’

Ze waren boos, de natuurliefhebbers en milieubeschermers die deze week in De Gelderlander een verhaal lazen over beschermde diersoorten die plannen voor bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de weg zitten. De krant noemde hen - met een knipoog -  ‘blokkeerdieren’. Dat is de wereld op z'n kop, zeiden veel lezers. Het is niet de natuur, maar de mens die iets kwalijk valt te nemen.  

8 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  Jammer, dat er geen blokkeerdieren in netterden rondlopen/vliegen zoals de wespendief dan kunnen ze meteen stoppen met de niet gewenste molens die de eens zo mooie omgeving drastisch verpesten.
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Beetje flauwe reactie van de diverse groepen op een wat ironische uiteenzetting en naamgeving van de krant. Valt wel op dat belangengroepen iedere vorm van humor en/of relativeringsvermogen missen als er een goedbedoeld artikel verschijnt.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Jan, jammer dat je niet beter op de hoogte bent, het bodemlagen onder de door jou verfoeide graslanden is meer dan het dubbele aan bodemlagen in natuur gebieden! Femke van boer zoekt vrouw heeft ook een column geschreven, het zou heel erg goed voor je zijn om die ook te lezen, dan snap je het beter…
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Jan leuk stokpaardje Jan om op te komen voor de natuur vind je niet? mensen dienen te realiseren dat zij hier te gast zijn en dienen zich dan ook hierna te gedragen. De natuur hoort tegen de mens te worden beschermt. Dat er wat wordt gedaan aan levenloze grasvlakten en eindeloze maisvelden is een loflijk streven.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  @johann, dan graag deze redenering wel consequent doortrekken en dan geen verkeer op de Posbank, geen eindeloze maisvelden, levenloze graslanden, geen uitbreiding van dorpen en steden. Als je echt voor de natuur wil zijn moet je ook die consequenties aanvaarden. Niet alleen je eigen stokpaardje berijden.

Maasland