Luchtfoto van basisschool De Vlieger in Landhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van basisschool De Vlieger in Landhorst. © Sint Anthonis

Woningen op voormalig schoolterrein De Vlieger

LANDHORST – Op de plek waar al enkele jaren de leegstaande basisschool De Vlieger staat in Landhorst, komen acht ‘levensloopbestendige’ woningen. Gemeente en projectontwikkelaar Vastgoedregisseur BV hebben hiervoor een overeenkomst getekend.

4 reacties

 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Willem, als je kijkt naar het aantal kinderen zijn er een 50 tal scholen in Nederland die minder leerlingen hebben maar nog wel steeds bestaan… door het geld wat de overkoepelende samenwerking van scholen kreeg is dit besluit gevallen, niet voor het aantal leerlingen wat er aan kwam. Landhorst was een generatie dorp met periode van minder en heel veel leerlingen…
 • Willem Zuidersteen

  1 maand geleden
  @Marcel, de school kan niet bestaan zonder het aantrekken van meer inwoners. Meer woningen zal uiteindelijk meer bedrijven, winkels, ook weer een school en meer aantrekken die dan wél rendabel zijn. Wie denk je dat de boel betaalt als het níet rendabel is? Dat zijn ook de inwoners. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zelf gooi ik liever geen geld in een bodemloze put.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Het beste plan voor het dorp, de school weer openen, zodat het dorp een echt dorp blijft was helaas niet mogelijk, dus een enorm geval van kapitaal vernietiging, en de burgers mogen het betalen met zijn alle...! Jammer voor het dorp, wat geen echt dorp meer zal blijven zonder school...
 • Toon manders

  1 maand geleden
  Prachtig plan!!!Nou hopen dat de ontwikkelaar een lokale of regionale aannemer kan vinden om het pand aan te passen, ik neem tenminste aan dat ook dat 1 van de voorwaarden was.

Maasland