Zien en gezien worden op 56e Oost Brabant Rit in Boxmeer

videoBOXMEER - Van een citroën C4 uit 1924, een volkswagenbusje uit de 70-er jaren tot een moderne Porsche: het is vandaag allemaal te bewonderen tijdens de 56e Oost Brabant Rit van Auto Club Boxmeer.

Ruim honderd deelnemers verschenen aan de start bij de Weijer om de fotozoektocht of een kaartleesrit, al dan niet met tijdrit, te maken. Vanaf half 9 meldden de eerste liefhebbers van automobielen zich om te bewonderen of bewonderd te worden.

Niet alleen mannen

Volledig scherm
Fraaie auto's in Boxmeer tijdens de Oost Brabant Rit van Auto Club Boxmeer. © DG

Dit zijn zeker niet alleen mannen van boven de 60 zoals misschien doet vermoeden. Anne Arts en vriendin Eef Peters kochten in 2014 een oude brandweerwagen in Oostenrijk en bouwden hem om tot camper. Arts: ,,Het was een manschappenbusje met maar 11.000 kilometer op de teller. Ik vond de uitstraling meteen zo mooi. We doen voor de eerste keer mee aan deze autorally, puur voor de gezelligheid. En natuurlijk ook een beetje om te pronken.”

De jonge juristen Glenn Sluijter en Job Starreveld rijden vandaag mee met een historische wagen uit Frankrijk. ,,Ik deel deze auto met mijn grootvader. We sleutelen er zelf aan en bij elke tankbeurt gaat er een flesje vloeibaar lood bij. Anders werkt de motor niet,” aldus Sluijter. De liefhebbers doen regelmatig mee aan Rally’s en maakten zelfs een tocht naar Istanbul.

Groeiende belangstelling

Voorzitter Jacques Arts ziet weer toekomst voor de autoclub: ,,Even dreigde het in te zakken, maar de laatste jaren groeit de belangstelling weer. We hebben het sportieve karakter en de activiteiten van de oorspronkelijke kaartleesclub uitgebreid. Je ziet nu steeds meer jongeren met wagens tot 25 jaar oud. Met die echte oldtimers hebben zij vaak minder.”

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland