Volledig scherm
Het dorpsstrandje in Beers zaterdagmiddag. © DG

Zomer in april: op strandje in eigen dorp meivakantie aftrappen

BEERS - In april al in je zwembroek of bikini op het strand liggen in je eigen dorp. Dan moet je zomers weer hebben in de maand dat het ook nog kan sneeuwen én een echt strandje. Beers heeft dat. Een mooier begin van de twee weken durende meivakantie kan haast niet.   

Zaterdagmiddag zochten enkele ouders met jonge kinderen nog snel vertier op het strand en in het water, om de hoek. Na het weekeinde is het gedaan met het zomerweer in april. 

Parkeerplaatsen 

De voorbije weken hebben medewerkers van de gemeente Cuijk hard gewerkt om het dorpsstrandje aan de Bungelaar aan de rand van de Kraaijenbergse Plassen klaar te hebben. 'Klaar' in de zin van, dat er nu ook fatsoenlijke parkeerplaatsen liggen en prullenbakken en boompjes staan. Het strandje in Beers is er op aandringen van de dorpsraad gekomen. Vrijwilligers helpen het er mee schoon te houden.

Dat er sinds 2016 al voorzichtig gerecreëerd werd op het opgespoten zandstrandje aan de overkant van de provinciale weg in Beers, stond de gemeente oogluikend toe. Het bordje 'Zwemmen op eigen risico' stond er niet voor niks. Drijflijnen voor de veiligheid van de zwemmers ontbraken toen nog. 

Dommelsvoort

Even verderop, tussen Beers en Linden, is het nog altijd wachten op Waterpark Dommelsvoort, het grote recreatiepark met bijna 400 luxe vakantiehuizen op duinachtige landtongen. 

Over dit bungalowpark met privéstrandjes, dat een flinke injectie moet geven aan het toerisme en de recreatie in de regio, wordt al vele tientallen jaren gesproken. Maar als het aan projectontwikkelaar en aannemer Van Boekel uit Zeeland ligt, komt het er nog steeds. Al dacht Van Boekel een jaar geleden nog dat begin dit jaar eindelijk met de bouw van de bungalows begonnen kon worden. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland