Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot.
Volledig scherm
PREMIUM
Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot. © Eveline van Elk

Eduard knapt al jaren de Mariagrot op, nu zoekt hij een offerblok met slot

lezers helpen lezersWIJCHEN - Eduard Cronenberg (84) houdt van tuinieren en is vrijwilliger bij de Mariagrot. Hij zoekt een kerk-offerblok. Cronenberg: ,,Acht jaar geleden verhuisden we naar Wijchen. Mijn oog viel op de Mariagrot, in de tuin van de pastorie van de Antonius Abtkerk. De grotmuur was helemaal overwoekerd met klimop. Zonde.”

2 reacties

 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  In de vijftiger jaren stond bij veel mensen een lourdes grot in de tuin. Van simpel en eenvoudig tot prachtige bouwwerken. Helaas ze zijn allemaal verdwenen. Je hoeft echt niet religieus te zijn om ze toch mooi te vinden.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  Mocht de wandelroute die in het project "tussen kasteel en Wijchens meer" is voorzien, doorgaan, dan is het beter om helemaal geen offerblok bij de Mariagrot te plaatsen. Een Q code waarmee je met je smartphone kunt doneren is dan toch een stuk veiliger?
 1. Ton zocht bierbrouwspullen uit de middeleeuwen: ‘Iedereen dronk toen bier, ook kinderen’
  PREMIUM
  Lezers helpen lezers

  Ton zocht bierbrouw­spul­len uit de middeleeu­wen: ‘Iedereen dronk toen bier, ook kinderen’

  ‘Voor een jeugdproject over de middeleeuwen zoek ik materialen die te maken hebben met bierbrouwen in de (late) middeleeuwen, zoals houten vaatjes, een kookpot, houten lepels, juten zakken. Wie helpt me mee om een historische kelder opnieuw in te richten?’ Zo luidde de oproep van Ton Delhez. Het leverde een paar juten zakken, twee vaten en een koperen ketel op.