1. Milieuvereniging zoekt bemoeials die hun mening geven over wat er in hun buurt of dorp moet gebeuren

  Milieuvere­ni­ging zoekt bemoeials die hun mening geven over wat er in hun buurt of dorp moet gebeuren

  SINT HUBERT - Gezocht: bemoeials. Mensen die hun mening geven over wat er in hun buurt of dorp in de toekomst al dan niet moet gebeuren. Milieuvereniging Land van Cuijk wil ze vinden en duidelijk maken dat je beter van tevoren je zegje kunt doen, voor de ‘betonwagen je straat inrijdt’, zoals Geert Verstegen van de organisatie het zegt. ,,Dan ben je te laat om invloed uit te oefenen.’’
 2. Bonje in boerenland: LTO en bedrijven achter plan voor 1 miljoen huizen blazen eigen organisatie op
  PREMIUM
  update
  30

  Bonje in boerenland: LTO en bedrijven achter plan voor 1 miljoen huizen blazen eigen organisa­tie op

  SINT HUBERT - AgriNL knalt uit elkaar. De organisatie van boerenbelangenclub LTO en elf bedrijven in de agrifoodsector, die dinsdag een plan presenteerde voor de bouw van 1 miljoen huizen op boerengrond, blijkt intern enorm verdeeld. Veevoerbedrijven ForFarmers en De Heus trekken zich terug uit AgriNL, LTO en zuivelgigant FrieslandCampina nemen afstand van het plan.
 1. Die QR-code is een splijtzwam in politiek Land van Cuijk
  PREMIUM
  19

  Die QR-code is een splijtzwam in politiek Land van Cuijk

  CUIJK - Wel of geen controle op de QR-code vanavond bij de politieke bijeenkomst in de schouwburg in Cuijk? Die vraag is een splijtzwam binnen de politiek. Besloten is dat een QR-code, die aangeeft of mensen gevaccineerd zijn, een negatieve Test voor Toegang hebben of de ziekte corona hebben doorgemaakt, niet nodig is. Dat om de bezwaarmakers tegen het gebruik van de code tegemoet te komen. De horeca blijft daarom gesloten. Pas als die opengaat wordt er op de QR-code gecontroleerd.