Volledig scherm
PREMIUM
Bas Bastiaans probeert zoveel mogelijk schilderijen van zijn overleden vader, de Millse kunstschilder Kees Bastiaans, te traceren. © Ed van Alem

Bas Bastiaans op zoek naar schilderijen van vader Kees

UDEN/ MILL - Hij is met zijn 76 jaar niet meer de jongste. De tijd begint te dringen voor Bas Bastiaans uit Uden. ‘De zoon van’, oud-ambtenaar van Uden, spendeert veel van zijn vrije tijd om het vele werk van zijn in 1986 overleden vader Kees Bastiaans (1909) in kaart te brengen. De Millse kunstschilder, bekend van zijn ‘pieperkoppen’, primaire kleuren en moderne landschappen. 

De geboren Millenaar staat er bij het inventariseren van pa's werk niet alleen voor, met nog twaalf levende broers en zussen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Maasland