Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Basic-Fit neemt 37 sportscholen Fitland over

UpdateMILL - Sportschoolketen Fitland, met als thuisbasis Mill, is overgenomen door de grotere branchegenoot Basic-Fit. De overname gaat in juli in. Het gaat in totaal om 37 sportscholen die in andere handen overgaan. Alle rond de duizend Fitland-medewerkers maken de overstap naar Basic-Fit.

Wat de gevolgen zijn voor de mensen die bij Fitland sporten, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens een woordvoerder van Fitland geldt er vanaf 1 juli een overgangsfase van een paar maanden waarin er voor de leden niets verandert qua faciliteiten en lidmaatschap.

Op termijn gaan de sportcentra van Fitland draaien volgens het concept van Basic-Fit. Nu richt Fitland zich op een nog wat duurder marktsegment dan Basic-Fit. 

Europa’s grootste fitnessaanbieder

Basic-Fit noemt zichzelf Europa’s grootste fitnessaanbieder. Fitland is met zijn 37 fitnesscentra in Nederland de derde partij van het land. Met de overname wil Basic-Fit de leidende positie in sportschoolland verstevigen. Ook ontstaat er in Nederland een netwerk van bijna tweehonderd sportscholen.

Met de overname, volgen de klanten, is de bedoeling: 56.000 sporters die jaarlijks goed zijn voor een bedrag van 21 miljoen euro. Wel denkt Basic-Fit een beperkt aantal fitnesscentra te verkopen. De overname moet volgend jaar al zichtbaar zijn in de winstcijfers.

Basic-Fit-baas René Moos verwacht dat het binnenhalen van Fitland straks goed zal zijn voor de aandeelhouders, de sporters en de werknemers, zowel van Fitland als Basic-Fit. Fitland heeft vestigingen in Mill, Boxmeer en Gennep maar ook in grotere steden als Den Bosch en Eindhoven. Wat Basic-Fit betaalt voor Fitland wordt niet bekendgemaakt.

Krachthonken

Fitland werd in 1984 opgericht door Maarten van Kempen uit Mill. Het was in de tijd dat fitnesscentra nog niet echt bestonden en er meer sprake was van krachthonken. Drie jaar later opende hij op een andere plek in Mill een multifunctioneel sportcentrum met zwembad, squashbanen en fitnessruimte. Er volgden een restaurant, kliniek, wellnessboot en vliegtuig voor overnachtingen. De naam Fitland was er niet vanaf de beginperiode toen het bedrijf nog Sportcentrum Van Kempen heette. De naamswijziging vond in 1994 plaats. De welnnesscentra en het hotel blijven buiten de overnameplannen.

Van Kempen trad in 2017 terug als algemeen directeur van Fitland Groep. Wel bleef hij zich bezighouden met nieuwe projecten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland