Volledig scherm
Een Nederlandse F-16 boven vliegbasis Volkel. © ANP

Bescherming luchtruim weer even in handen van vliegbasis Volkel

MILL/ VOLKEL - De vliegbasis Volkel is komende drie weken weer verantwoordelijk voor de bescherming van het luchtruim boven Nederland, België en Luxemburg. Deze zogeheten QRA-taak wordt overgenomen van België. 

Volkel neemt de honneurs waar van vrijdag 14 september tot en met  woensdag 3 oktober. Gedurende die periode staan er permanent twee F-16's paraat die binnen een paar minuten kunnen uitrukken als er onbekende vliegtuigen het luchtruim binnenkomen of andere dreiging ontstaat. 

De Quick Reaction Aler-taakt wordt wisselend uitgevoerd door de luchtmacht van Nederland en België. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische vliegbases Kleine-Brogel en Florennes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Subsidie muziekonderwijs Mill niet eerlijk’
    PREMIUM

    ‘Subsidie muziekon­der­wijs Mill niet eerlijk’

    MILL - Het muziekonderwijs in Mill moet voor iedereen even duur zijn. Subsidie voor alleen de muzieklessen door harmonieën en fanfares is niet eerlijk. Dat zeggen Willem en Guus Pluk van muziekschool Music Fun. Ook de raadsfracties VKP en AB’90 vinden dat. Het is de reden dat het verlengen en verhogen van de subsidie voor de harmonieën en fanfares voor één jaar gaat gelden en niet, zoals het voorstel van burgemeester en wethouders was, voor vier jaar.

Maasland