Volledig scherm
Boeren van het Farmers Defence Force hebben opgeroepen tot een nieuwe trektocht naar het provinciehuis in Den Bosch. In Sint Hubert verzamelden zich zo'n 30 trekkers. © Ed van Alem

Boeren met dertig tractoren onderweg van Sint Hubert naar Den Bosch

SINT HUBERT - Boeren hebben zich vrijdagochtend in Sint Hubert verzameld om gezamenlijk op te trekken naar Den Bosch. Daar gaan ze bij het provinciehuis protesteren tegen het Brabantse maatregelenpakket om de stikstofcrisis te bezweren. Ze zijn het niet eens met het pakket dat er nu ligt.

Het is de zoveelste actie van de boerenactiegroep Farmers Defence Force, waarvan voorman Mark van den Oever in Sint Hubert woont. Komende woensdag staat een veel grotere actie gepland: mogelijk gaan de boeren dan distributiecentra en groothandels blokkeren.

Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Maasland