Boeren protesteren bij het provinciehuis in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren protesteren bij het provinciehuis in Den Bosch. © Bart Meesters

Boerenactiegroep Farmers Defence Force gaat Europees: ‘Die Fransen zijn goede actievoerders’

SINT HUBERT - De Nederlandse boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil Europees actievoeren. Franse, Duitse en Belgische boeren hebben zich met eigen ‘divisies’ onder de vlag van de Farmers Defence Force geschaard: de drie groepen hebben samen al een paar duizend leden.

21 reacties

 • JMc

  2 jaar geleden
  Wat een simpelheid. Een boer moet toch het verschil weten tussen appels en peren.....
 • leo

  2 jaar geleden
  Mattie, niet helemaal, NL heeft niet zozeer toegestemd met die gebieden, enkele bobo's van nb organisaties hebben een lijst opgesteld, die is slinks naar Brussel gestuurd, zonder dat de NL regering daar echt bij opgelet heeft, en Brussel heeft die lijst goedgekeurd.
 • leo

  2 jaar geleden
  80% export, dat is maar relatief, 90% van onze export wordt binnen 500 km van de plaats van productie geconsumeerd. We hebben het over 1 Europa he? Over die 10% die de rest van de wereld over gaat, ja daar kunnen we het wel eens over hebben. Maar dan ook over de druiven uit Chili, bananen, citrusvruchten en kiwi's uit Israël.En die boer een dikke knip? vergeet het maar.NL boeren verdienen over 10 jaar gemiddeld de helft van de andere werkende Nederlanders (bron CBS) ,en maken dubbel zo veel uren.
 • Anton

  2 jaar geleden
  Het verenigen van landen in de EU door politici is wezenlijk iets anders dan het verenigen van bevolkinggroepen tegen het, en ik zeg t nogmaals, het elitaire juk. Maar goed, jij vind blijkbaar alles wel best wat ze ons in den haag en brussel allemaal aan onzin opleggen.
 • leo

  2 jaar geleden
  Welke ziekte van de veehouderij?

Maasland