Boeren demonstreren op het Malieveld tegen het stikstofbeleid van het kabinet, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren demonstreren op het Malieveld tegen het stikstofbeleid van het kabinet, foto ter illustratie. © ANP

Bonje in boerenland: LTO en bedrijven achter plan voor 1 miljoen huizen blazen eigen organisatie op

updateSINT HUBERT - AgriNL knalt uit elkaar. De organisatie van boerenbelangenclub LTO en elf bedrijven in de agrifoodsector, die dinsdag een plan presenteerde voor de bouw van 1 miljoen huizen op boerengrond, blijkt intern enorm verdeeld. Veevoerbedrijven ForFarmers en De Heus trekken zich terug uit AgriNL, LTO en zuivelgigant FrieslandCampina nemen afstand van het plan.

30 reacties

 • Marcel Rijkers

  1 week geleden
  Willem mijn subsidie vanuit Europa is voor ons bedrijf met 75% verminderd de laatste 5 jaar, als je 6000 euro super veel subsidie vind dan moet je toch maar eens verder kijken in subsidie land… deze subsidie is gekomen voor de prijsverlaging van de producten, en we zouden veel liever een normale marktprijs ontvangen dan die subsidie waarvoor we ook nog veel extra dingen voor moeten doen…
 • Marcel Rijkers

  1 week geleden
  Ceciel, de deur in provinciehuis Groningen die door een boer voorzichtig werd opgeduwd met een trekker was een actie van LTO-noord, dus niet van FDF, De FDF heeft het steeds over het in de hoek zetten van een groep mensen gehad, de pers heeft er iets anders van gemaakt! Op de A12 moesten de boeren van de politie tegen het verkeer in terug rijden, maar er zijn nergens ongelukken gebeurd toen de trekkers op de snelwegen reden, nu zijn er elke dag wel ongelukken op snelwegen. Dus niet liegen aub
 • Willem Zuidersteen

  2 weken geleden
  @Jan Jansen, waarom verkoopt de boer de kilo uien nog aan de supermarkt voor 2 cent dan? Stop eens met het verkopen aan die supermarkt. Doe dat met de hele sector als die zo eensgezind tegen dit beleid is. Doe dit een week en de prijs schiet al omhoog. Stop ook met over-produceren, want daar drukt men zelf de prijs weer mee. Enig tekort zorgt voor een mooie marge op de producten. Het is niet zo moeilijk. Ik als consument betaal toch wat het in de winkel kost. Of dat nou 1, 2 of 3 euro per kg is.
 • Willem Zuidersteen

  2 weken geleden
  @Tinus, de boerenbedrijven krijgen héél véél meer subsidie uit Nederland én Europa dan welke sector dan ook. Dat weet u ook best wel!
 • Ceciel Buijser

  2 weken geleden
  @Marcel Rijkers, ik een terrorist? Ik rijd geen deuren uit provinciehuizen. Ik rijd niet rond met een doodskist waar 'Jesse' op staat. Ik vergelijk mijn lot niet met dat van de Jodenvervolging in WO2. Ik haal geen levensgevaarlijke capriolen uit op de A12. Ik bedreig geen mensen. Als de boeren in de FDF hun grootste belangenbehartiger zien, dan heb ik ernstige twijfels bij het fenomeen 'boerenverstand'.

Maasland