Druk bezig met het samenstellen van boeketten bij The Florist in Mill. Vlnr: Sanne Peters, Hera Gerrits en Herman Gerrits.
Volledig scherm
Druk bezig met het samenstellen van boeketten bij The Florist in Mill. Vlnr: Sanne Peters, Hera Gerrits en Herman Gerrits. © Ed van Alem

De bloemist heeft het extreem druk: ‘Vorige week is het echt geëxplodeerd’

MILL - De omzet is de laatste dagen verdubbeld. Herman Gerritsen van The Florist in Mill heeft het extreem druk. ,,Mensen willen verjaardagen niet vergeten, je hebt veel meer uitvaarten en daar komt nu de paasdrukte bovenop", zegt de bloemist. 

Het is een oude reclame boodschap die nu plots weer actueel is: 'Zeg het met bloemen’. Ook andere bloemisten in de regio bevestigen de extreme drukte richting de paasdagen.

Gerritsen is met zijn medewerkers de hele dag bezig met het samenstellen van de fleurige boeketten.

Continu met twee wagens

Het lijkt er op dat mensen die met Pasen niet samen kunnen komen nu massaal bloemetjes sturen. ,,De eerste weken van de corona-maatregelen, toen de horeca op slot ging, was het erg rustig en vreesde ik dat het met de zaak niet goed zou gaan. Maar daarna werd het alleen maar meer. Vorige week is het echt geëxplodeerd. We rijden deze dagen continu met twee wagens om alle boeketten te bezorgen", aldus Gerritsen. 

Bloemenhoek in de supermarkt

,,We merken als bloemisten ook dat het door het internet allemaal een stuk makkelijker is geworden om bloemen te bestellen. Online kan alles besteld worden, online kan betaald worden, mensen hoeven de deur er niet meer voor uit. En we merken dat sommige supermarkten de bloemenhoek hebben weggedaan.”

Gerritsen kan de extra omzet goed gebruiken. ,,We doen altijd veel bij de aankleding van evenementen en feesten bij bedrijven, maar dat is allemaal weggevallen. De bezorging van de boeketten compenseert dat gelukkig.”

Maasland