Het huis in Langenboom in 1990
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis in Langenboom in 1990 © Ed van Alem

De ‘keldervrouw’ van Langenboom: Desiree leefde vier jaar als kluizenaar

LANGENBOOM - Een gezin uit Langenboom zonderde zich drie decennia geleden af uit angst voor straling. ,,Ik moest eraan denken toen ik hoorde van Ruinerwold.’’

Het nieuws over het gezin uit Ruinerwold dat negen jaar lang afgezonderd in een huis leefde, doet denken aan de zaak rond Desiree uit Langenboom. Van 1986 tot 1990 zat zij, verpakt in plastic, vrijwillig opgesloten in haar ouderlijk huis. Allemaal uit angst voor de straling van Tsjernobyl.

Het huis van Desiree B. staat nog steeds aan de Eikenlaan in Langenboom. ,,En het is nog net zo troosteloos en vervallen als dertig jaar geleden’’, zegt Arie van Turnhout, destijds commandant van de Rijkspolitie in Mill en betrokken bij het onderzoek. 

Aankloppen heeft geen zin. Het huis is afgelopen jaar verkocht. De woning werd in de verkoop nog aangeprezen als ‘karakteristieke vrijstaande kluswoning’ waarbij de bewoner beschikt over ‘veel privacy’. Een belangrijk detail, want hierdoor kon Desiree vier jaar lang van de aardbodem verdwijnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland