De kliniek in Mill is dicht. Nu gaat Sjan helpen in Uden

Het virus en ikMILL - Sjan Moors (55) werkt als verpleegkundige bij kliniek ViaSana in Mill. Maar die is voorlopig dicht. Net als veel van haar collega’s wil ook Moors graag helpen. Ze wacht nu op een telefoontje van ziekenhuis Bernhoven in Uden, dat de stroom coronapatiënten amper aan kan.

Sjan Moors.
Volledig scherm
Sjan Moors. © ViaSana Mill

,,Natuurlijk, ik lees de kranten en volg het nieuws op internet. Toch kan ik me nog niet écht een beeld vormen van hoe het er aan toe gaat bij Bernhoven. Hoe het echt is, weet je toch pas als je er bent. Het zal heel erg zijn, ja, ik denk zelfs dat het superheftig is. Ze komen allerlei hulpmiddelen tekort, zoals infusen. ViaSana heeft gisteren weer wat die richting op gestuurd.

,,Het was een rare week. Een hele rare week. Maandagochtend was ik gewoon aan het werk in Mill toen duidelijk werd dat ViaSana zou gaan sluiten. Als collega’s onderling hadden we het er al over, op de app. Wat gaan wíj doen?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland