Volledig scherm
De Kunstroute in 2018: Dit was het kunstwerk ZigZag van Bo Pennings. © Theo Peeters

De Kunstroute gaat dit jaar door Sint Hubert

SINT HUBERT - Beginnen bij restaurant Erica, een stukje over de Molenheide, door Sint Hubert,  via de Voordijk naar Mill en dan weer terug naar de rotonde bij Erica. Het is in grote lijnen de Kunstroute die vanaf 5 mei te volgen is. Tot eind september zijn de werken van diverse regionale kunstenaars te zien. 

Volledig scherm
Kunst op de Kunstroute in 2017. © Ed van Alem

Wie de kunstenaars zijn en wat ze hebben gemaakt, is nog niet bekend gemaakt. Elk jaar wordt er een ander thema bedacht waarmee kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking aan de slag kunnen. Het thema Heel de zomer kunstroute door en over Sint Hubert staat dit jaar centraal.  Dit is gedaan om te laten zien dat Sint Hubert veel meer is dan de N264 waar al jaren over gediscussieerd wordt en waar de bevolking van het dorp het niet altijd met elkaar eens is. 

Vanaf de officiële opening op zondag 5 mei zijn er gedrukte routes beschikbaar waarmee men alle kunstwerken kan bezoeken. Deze routes, compleet met achtergrond informatie over de kunstenaars en de kunstwerken, zullen op diverse locaties gratis verkrijgbaar zijn. 

De openingshandeling wordt  op 5 mei om 11.00 uur bij restaurant Erica door wethouder Erik van Daal verricht. 

Volledig scherm
In 2017 ging de kunstroute langs De Kuilen. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland