Volledig scherm
De Kunstroute in 2018: Dit was het kunstwerk ZigZag van Bo Pennings. © Theo Peeters

De Kunstroute gaat dit jaar door Sint Hubert

SINT HUBERT - Beginnen bij restaurant Erica, een stukje over de Molenheide, door Sint Hubert,  via de Voordijk naar Mill en dan weer terug naar de rotonde bij Erica. Het is in grote lijnen de Kunstroute die vanaf 5 mei te volgen is. Tot eind september zijn de werken van diverse regionale kunstenaars te zien. 

Volledig scherm
Kunst op de Kunstroute in 2017. © Ed van Alem

Wie de kunstenaars zijn en wat ze hebben gemaakt, is nog niet bekend gemaakt. Elk jaar wordt er een ander thema bedacht waarmee kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking aan de slag kunnen. Het thema Heel de zomer kunstroute door en over Sint Hubert staat dit jaar centraal.  Dit is gedaan om te laten zien dat Sint Hubert veel meer is dan de N264 waar al jaren over gediscussieerd wordt en waar de bevolking van het dorp het niet altijd met elkaar eens is. 

Vanaf de officiële opening op zondag 5 mei zijn er gedrukte routes beschikbaar waarmee men alle kunstwerken kan bezoeken. Deze routes, compleet met achtergrond informatie over de kunstenaars en de kunstwerken, zullen op diverse locaties gratis verkrijgbaar zijn. 

De openingshandeling wordt  op 5 mei om 11.00 uur bij restaurant Erica door wethouder Erik van Daal verricht. 

Volledig scherm
In 2017 ging de kunstroute langs De Kuilen. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Sint Hubert klimt massaal in de pen om te pleiten voor  vrachtwagenheffing op N264

    Sint Hubert klimt massaal in de pen om te pleiten voor vrachtwa­gen­hef­fing op N264

    SINT HUBERT - Inwoners van Sint Hubert hebben massaal van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen om vrachtwagenheffing op de N264, die dwars door het dorp loopt. Ze willen vermindering van het aantal vrachtwagens en vrezen voor toename van het vrachtverkeer wanneer in 2023 op de provinciale wegen Cuijk-Grave en Oss-Grave wél vrachtwagenheffing wordt ingevoerd en niet op de N264. Elke extra vrachtwagen vinden ze er één te veel.

Maasland