Volledig scherm
Mark van den Oever © ANP

Diepe verontwaardiging bij Kamp Vught over Jodenuitspraak voorman Farmers Defence Force

VUGHT / SINT HUBERT - Bij Nationaal Monument Kamp Vught is met diepe verontwaardiging gereageerd op de uitspraken van Mark van den Oever uit Sint Hubert, voorman van Farmers Defence Force. Die vergeleek de manier waarop boeren worden behandeld met de situatie van de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

,,Een onvoorstelbaar domme uitspraak”, laat directeur Jeroen van den Eijnde van Kamp Vught in een felle reactie weten aan Omroep Brabant. “Deze uitspraak getuigt van nul procent verstand, nul procent historisch besef en nul procent empathie. Hoe dom kun je zijn? Dit doet de boerenzaak duidelijk geen goed”, aldus de directeur.

Van den Oever deed zijn uitlatingen vrijdagmorgen in het provinciehuis in Den Bosch, waar toen opnieuw werd gesproken over de stikstofproblematiek. Later op de dag trok hij zijn woorden niet in.

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Maasland