Volledig scherm
Toen nog prinses Máxima, op bezoek in het Millse hobbycentrum. Het hobbycentrum heeft nu van de gemeente Mill geld toegewezen gekregen om een hobbycentrum voor kinderen op te zetten. © Theo Peeters

Duizenden euro's voor beweegtuinen en duo-fietsen Mill

MILL - Naar beweegtuinen en duo-fietsen voor ouderen is tijdens de jongste editie van de leefbaarheidsideeënwedstrijd in Mill het meeste geld gegaan. Dat valt op te maken uit een overzicht van de gemeente.

Zestien ideeën van stichtingen en verenigingen vielen onlangs in de prijzen, samen goed voor ruim 50.000 euro. 

Dit was de derde ronde van de ideeënwedstrijd. Dit jaar nog komt een vierde editie. Nieuwe aanvragen kunnen na de zomervakantie tot 1 november ingediend worden. De gemeenteraad heeft vorige week het budget weer aangevuld tot 100.000 euro.

Hondenpoepbakken 

Gemeenschapshuis De Wilg in Wilbertoord heeft bij deze derde ronde 500 euro gekregen voor het inrichten van een tweede openbare boekenkast voor het uitlenen van boeken. 

De wijkraad Mill-West zag een idee voor hondenpoepbakken gehonoreerd worden op de groenstrook aan de Bastaardstraat. De actieve wijkraad viel ook in de prijzen (250 euro) met een idee voor ommetjes in de wijk. 

Beachveld

Handbalclub MHV'81 en volleybalclub Apollo kunnen 5.000 euro tegemoet zien voor de aanleg van een beachveld, bij jongerencentrum De Wissel in Mill.   

Ook sportvereniging Hart in Aktie, voor mensen met onder meer hart- en vaatziekten, viel in de prijzen. Zij kan 5.000 euro besteden aan een gezonde voeding-markt. 

Gezond leven staat ook centraal bij het Langenboomse Zorg Centraal. Zij mogen 3.500 euro bijschrijven voor een trim- en beweegparcours bij recreatieplas De Kuilen. 

Senioren Hobbycentrum

Oudervereniging De Schare in Sint Hubert ontvangt ruim 2.500 euro voor een openbaar speelveld voor jong en oud, achter de gelijknamige basisschool.

Het Senioren Hobby Centrum in Mill krijgt op zijn beurt ruim 4.000 euro voor het opzetten van een hobbycentrum voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Een beweegtuin voor ouderen om fit en gezond te blijven komt er ook, door 5.000 euro uit de leefbaarheidspot, tussen de twee zorgcentra van Pantein in Mill. 
Stichting Beweegtuin Mill krijgt zelf 1.000 euro voor het uitbreiden en verbeteren van de eigen beweegtuin. Zo komen er QR-codes (soort streepjescode) waarmee de toegankelijkheid verbeterd moet worden. Op je smartphone kun je dan zien welke oefeningen er gedaan kunnen worden. 

Verenigingen online

Stichting Activiteiten Mill mag 1.500 euro bijschrijven voor Helpende Handen, een initiatief waarbij vrijwilligers helpen bij activiteiten. 

Vereniging Zorg & Welzijn Wilbertoord krijgt 5.000 euro voor aanschaf van een duo-fiets. Hiermee wil de vereniging ouderen uit hun isolement halen. Ook vijf mille, maar dan als bijdrage voor een rolstoeltoegankelijk busje van de stichting SWOM, die zich inzet Millse ouderen. Met het busje kunnen ouderen boodschappen doen.

Wilbertoord krijgt als dorp ook nog 3.500 euro voor verbetering van het eigen onlineplatform voor verenigingen. 

Gebruiksvriendelijke stoelen

Geld (5.000 euro) voor een duo-fiets is er ook voor Vereniging ZorgSchakel Sint Hubert. Zodat het met deze speciale fiets voor iedereen mogelijk blijft, aldus ZorgSchakel, om samen te genieten van een mooie fietstocht. 

Stichting De Wis in Langenboom kan met 5.000 euro gebruiksvriendelijke stoelen kopen voor cliënten van de dagbesteding en de zorgcoöperatie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland