Eén sterfgeval in Mill en Sint Hubert wegens corona

MILL - Een inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert is overleden aan het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het dagelijkse overzicht van nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen over de afgelopen 24 uur.

Daarmee is het totaal aantal doden in Mill en Sint Hubert opgelopen naar 5. Zij zijn bewezen overleden aan ziekteverschijnselen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. In de andere gemeenten in deze regio bleef het aantal bewezen sterfgevallen gelijk: Boxmeer (24), Cuijk (9), Gennep (10), Grave (10) en Sint Anthonis (10).

Landelijk werden de afgelopen 24 uur 26 sterfgevallen gemeld. Het totaal aantal bewezen Nederlandse coronadoden is nu opgelopen tot 5082 inwoners.

Het RIVM kreeg tot nu toe 11.037 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest, een toename van 42 patiënten. Vanuit het Land van Cuijk en in de gemeente Gennep werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

De aantallen kunnen nog stijgen, omdat ziekenhuizen hun administratie van de afgelopen dagen nog moeten bijwerken. Het absolute aantal coronadoden ligt sowieso hoger. Dit komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt nagegaan of Covid-19 hierbij een rol heeft gespeeld. 

In het Maasziekenhuis zijn geen nieuwe coronapatiënten uit Land van Cuijk opgenomen.
Volledig scherm
In het Maasziekenhuis zijn geen nieuwe coronapatiënten uit Land van Cuijk opgenomen. © Ed van Alem

Maasland