Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Aldendriel op de achtergrond bij de wielerronde van Mill. © Ed van Alem

Eigenaar strijdt voor behoud van Aldendriel

MILL - Gaat kasteel Aldendriel in de verkoop? De vraag zoemt rond in Mill. Maar zover komt het volgens eigenaar Manto Ledeboer (61) niet.

Quote

Persoon­lijk faillisse­ment heeft geen gevolgen voor horeca in het kasteel.

Uitbater Partycentrum

Ledeboer strijdt voor het behoud van het kasteel in Mill. Later deze maand staat hij bij de rechter om het faillissement aan te vechten.

Ledeboer is, zo zegt hij, slachtoffer van een slechte deal van hypotheekverstrekker Van Lanschot. ,,Het gaat om de verkoop van 132 hypotheken aan opkoopfonds Promontoria in 2015. Ik had voor een ander pand een hypotheek bij Van Lanschot. Maar die hypotheek is onrechtmatig verkocht. Ik heb geweigerd rente te betalen aan Promontoria'', zegt Ledeboer. ,,Daarop hebben ze faillissement aangevraagd. Dan maakt Aldendriel daar dus ook onderdeel vanuit.''

Ledeboer vecht later deze maand zijn faillissement aan. ,,Promontoria is geen bank. En Van Lanschot mag hypotheken niet zomaar doorverkopen. Dat mag alleen aan een andere bank. Ik woon op Aldendriel en dat blijf ik doen. Het kasteel staat niet te koop en wat mij betreft blijft dat ook zo.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland