Volledig scherm
Het te slopen woon- en winkelblok aan de Markt in Mill. Hier wordt straks gebouwd aan fase twee van het Centrumplan. © DG

Eindelijk start tweede fase centrumplan Mill

MILL - Er is eindelijk een start gemaakt met het tweede deel van het centrumplan in Mill. Wethouder Jos van den Boogaart in Mill kan het wel van de daken schreeuwen. Het uitblijven van de start van het tweede deel van het centrumplan was bij veel Millenaren een doorn in het oog. Jaren stonden de winkelpanden en de woningen in het Maaslandblok leeg. 

In maart van dit jaar werd de verhuizing van de HEMA en het Kruidvat naar het nieuwe deel zeker.

De eerste fase, met een groot woon- en winkelcomplex met onder meer de Rabobank, Jan Linders en achttien appartementen was twee jaar geleden al klaar. Hiervoor gaf de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert in 2008 al groen licht, na vooroverleg van zo'n tien jaar.

Asbest

,,Ze zijn begonnen met het afkoppelen van gas, water en elektriciteit. Het is de bedoeling dat er nu zo snel mogelijk begonnen wordt met het verwijderen van het asbest. Dat moet klaar zijn voordat in het weekeinde van 15 september de kermis in Mill is. Het is niet handig als slopers en kermisklanten elkaar in de weg zitten’’, zegt Van den Boogaart.

In het tweede deel van het centrumplan komt een nieuw complex met winkels en huurappartementen. HEMA, Kruidvat en modezaak terStal krijgen er winkels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland