Noud van Rossum is maker van het kunstwerk, de Heideplagger, de jaarlijkse kunstroute gaat dit jaar in zijn geheel door Sint Hubert. Bij de camping van Rossum's Troost heeft de eigenaar dit kunstwerk van metaal gemaakt.
Volledig scherm
Noud van Rossum is maker van het kunstwerk, de Heideplagger, de jaarlijkse kunstroute gaat dit jaar in zijn geheel door Sint Hubert. Bij de camping van Rossum's Troost heeft de eigenaar dit kunstwerk van metaal gemaakt. © Ed van Alem

En dan ben je ineens een kunstenaar: “Hier stond eerst een fontein, maar deze blijft nu staan”

SINT HUBERT - ,,Ik had nog nooit een kunstwerk gemaakt.” Campingbaas Noud van Rossum bekent het tijdens de meet en greet in en om Sint Hubert en Mill. Zondag gaven diverse kunstenaars tekst en uitleg bij de beelden die langs de kunstroute staan.

 ,,Dit jaar komt de route ook langs onze camping (Van Rossums Troost, red.). Of ik ook maar wat wilde leveren, was de vraag. Nou ja, toen ben ik maar aan de slag gegaan.”

Heideplaggesteker

Het resultaat, een heideplaggesteker, zoals ze in het verleden veel te vinden waren in de regio. Strak vormgegeven. ,,Ik heb lang zitten dubben hoe ik het zou maken. En, eureka, ineens wist ik het: lampje uit de strips van uitvinder Willie Wortel. Zelfs het lampje doet het.”

Het kunstwerk van Van Rossum is een blijvertje.  ,,Hier stond een fonteintje, maar deze blijft nu staan", belooft Van Rossum zijn toehoorders. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland