Volledig scherm
PREMIUM
Donny (rechts) met zijn gevangen meerval. © Privéfoto

Enorme meerval duikt op tijdens allerlaatste visnacht van terminale Donny (31) uit Mill

Daar staat hij op de foto: Donny van Koolwijk (31) uit Mill met een joekel van een vis. Het is in meerdere opzichten bijzonder. Niet alleen omdat de meerval met ruim 2 meter een van de grootste van ons land is, maar ook omdat de visser daar met dat kolossale beest in zijn armen kan staan. Het was namelijk de laatste wens van de terminale Van Koolwijk om deze vis te vangen.

Tobias Stuurman uit Spijkenisse vertelt glunderend over het voorval van enkele dagen geleden. Hij en zijn visvrienden twijfelden geen moment, toen ze vorige week een oproep van de terminale Van Koolwijk uit het Noord-Brabantse Mill lazen. Als laatste wens wilde hij dolgraag een meerval vangen. Afgelopen zondag namen de mannen hem mee in hun bootjes. Toen ze het na uren vissen bijna wilden opgeven, sloegen ze een meerval van ruim 2 meter aan de haak (de grootste, in Nederland gevangen meerval is 2,36 meter).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland