Gezond Leven Event Mill groots aangepakt

MILL - Mill mag dan een klein dorp zijn, het Gezond Leven Event dat zaterdag in City Resort Mill plaatsvond, was groots opgezet. ,,Het is net een kerstboom”, zegt Guus Fonteijn van Hart in Actie, de organisator van het evenement, ,,Je hebt er een en dan zegt iemand: wat een klein boompje.”

Want bij gezonder leven hoort niet alleen beweging, waar de Hart in Actie vereniging zich op richt, maar ook voeding en voorlichting over gezondheid.  De kerstboom groeide en groeide. Fonteijn: ,,We wilden ook lezingen laten geven door artsen en andere professionals.” Wim Tilburgs kwam, op dit moment bekend omdat hij door het veranderen van zijn leefstijl 40 kilo afviel waardoor zijn diabetes en PTSS verdween.

Niet belerend

Het was volgens Fonteijn niet de bedoeling om met een belerend vingertje te gaan wijzen: ,,Die wordt afgeknakt. We hebben ook heel bewust daarom niets binnengehaald wat met roken en drugs te maken heeft. We bieden een podium om te laten zien hoe het kan. Het is aan de mensen het heft in eigen handen te nemen. En we zitten in het Land van Cuijk. Het moet wel leuk blijven. Genieten en een gezonde levensstijl moeten samengaan.”

Op het Gezond Leven Event Mill konden bezoekers bij 53 stands allerhande voorlichting krijgen. Er werden sportdemonstraties gegeven en streekproducten verkocht. 160 mensen woonden de lezingen bij. In totaal bezochten een kleine 900 mensen het evenement.

Volledig scherm
Bezoekers krijgen allerlei informatie over een gezondere levensstijl op Het Gezond Leven Event in Mill. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland