Volledig scherm
Bij de brand komt flink wat rook vrij. © Marco van den Broek

Grote brand in bedrijfspand Uden onder controle

UDEN – De brandweer heeft het sein brand meester gegeven bij de grote brand in een bedrijfspand aan de Liessentstraat in Uden. Dat meldde een woordvoerder van de politie rond 06.00 uur. Het nablussen gaat vermoedelijk nog enkele uren duren.

Het vuur werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur ontdekt. Het ging om een grote uitslaande brand.

Rook
Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Uit een meting van de brandweer is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel kwamen verschillende klachten binnen over stankoverlast. Daarom werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden. De rook trok over Uden, in de richting van Best.

Nablussen
Enkele straten rondom het bedrijfspand werden afgesloten tijdens de bluswerkzaamheden. Brandweereenheden uit onder meer Uden, Veghel en Boekel werden opgeroepen om te blussen. De verwachting is dat het nablussen dinsdagochtend nog enkele uren gaat duren. De Liessentstraat blijft daarom voorlopig afgesloten.

Bedrijfspand
In het pand zit op dit moment geen actief bedrijf. Wel wordt het gebouw nog gebruikt als opslag voor onder meer kerstspullen.

Op het adres waar brand uitbrak, was tot twee jaar geleden groenteverwerker Hessing gevestigd. Dat bedrijf is eind 2014 uit Uden vertrokken. Het bedrijfspand aan de Liessenstraat staat momenteel te koop.

Volledig scherm
De brand woedt bij een bedrijf aan de Liessentstraat. © Marco van den Broek

Maasland