‘Het contact met de patiënten is anders. Je bent natuurlijk helemaal ingepakt’

Het virus en ikMILL - Katrien Klomp (42) is operatie-assistent bij privékliniek ViaSana in Mill. Nu werkt ze als zorgondersteuner in het ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Katrien Klomp, zorgverlener in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden
Volledig scherm
Katrien Klomp, zorgverlener in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden © Katrien Klomp

,,Het is rustiger in de ziekenhuizen. Op Koningsdag moest ik werken, maar ben ik naar huis gestuurd. Het ziekenhuis Bernhoven kon het aantal patiënten zelf aan. Dit kan per dag veranderen. Het is dus lastig om ver vooruit te plannen.’’

,,Bij het maken van het rooster kijken ze naar het aantal bedden op de coronabesmette-afdeling. Ze hebben een vast aantal bedden gereserveerd. Soms ligt het vol en soms zijn er minder patiënten. Bij het aantal bedden hoort ook een vast aantal verpleegkundige en zorgondersteuners.

,,Mocht er weer een piek komen, dan zijn ze direct beschikbaar, maar het zorgt er ook voor dat je niet altijd nodig bent.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland