Volledig scherm
PREMIUM
Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, staat niet bekend om zijn zachtzinnigheid. © ANP

Holocaust-vergelijking kost boerenprotest sympathie: ‘Rij die trekker van je eens naar Auschwitz’

DEN BOSCH/SINT HUBERT- Het boerenprotest verliest steun door de harde woorden van Mark van den Oever uit Sint Hubert. De voorzitter van actiegroep Farmers Defence Force oogst kritiek met zijn vergelijking tussen de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog en de behandeling van boeren in Brabant. ,,Walgelijk.” Van den Oever blijft echter achter zijn uitspraken staan. 

Van den Oever maakte de vergelijking vrijdag in het provinciehuis, waar hij steun probeerde te krijgen van de politiek. De voorman bereikte het tegenovergestelde met zijn harde woorden. Meerdere partijen veroordeelden de ‘onsmakelijke vergelijkingen met het verleden’, zoals Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie/SGP) het noemde. Hij is de boeren juist gunstig gezind maar vond dit een brug te ver.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland