Volledig scherm
PREMIUM
John en Henrita Bens. © Ed van Alem

John en Henrita Bens: Nog één jaartje plankgas in het bruine café

VRIJDAGINTERVIEWEr komt in Langenboom een einde aan een tijdperk. Café D’n Bens gaat dicht. Met pijn in het hart hebben John en Henrita Bens de zaak verkocht. Een projectontwikkelaar gaat op de plek van het bruine café appartementen bouwen.

Quote

We hebben elkaar toen eens recht in de ogen gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat het mooi is geweest.

Henrita Bens, Neemt samen met John afscheid van D'n Bens

Henrita Bens kan even haar tranen niet bedwingen. Ze weet heel goed dat ze samen met haar man John een goed besluit heeft genomen om café D’n Bens te verkopen. Maar toch. De horeca is geen baan, het is een leven. Een leven waar ze afscheid van gaan nemen en dat doet toch pijn.

D’n Bens is een zaak met een lange historie.
John: ,,Volgend jaar hebben Henrita en ik de zaak 28 jaar gehad. Daarvoor heeft mijn vader het café 30 jaar gehad en mijn opa de 30 jaar daarvoor. Straks dus alles bij elkaar 88 jaar familie Bens. Het café is ooit begonnen in de stal van de boerderij. Mensen in Langenboom hadden na afloop van de mis op zondag behoefte om nog samen te komen. Mijn opa heeft toen een potkachel in de stal gezet, het begin van het café.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Maasland