Volledig scherm
Wilbertoord: 17-10-2019; DG_foto./De Wethouder Linderslaan is een van die mooie lanen in Wilbertoord met dikke mooie oude eiken.Er zijn er een 20-tal tussen uit gehaald. Maar het karakter van de straat is onveranderd.Foto: Ed van Alem © Ed van Alem

Kale plekken op imposante Wethouder Linderslaan na rooien bomen

WILBERTOORD - Zwak, te veel wortels en te veel overlast. Het zijn de redenen waarom eerder deze maand al veertien bomen zijn gerooid in de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord. Het levert een paar kale plekken op in de imposante laan waar totaal 109 bomen stonden. 

De bomenkap is vooruitlopend op de reconstructie van de doorgaande weg in Wilbertoord in 2023. Na controle was gebleken dat de betreffende bomen niet langer konden blijven staan. 

Hoe de Wethouder Lindersstraat er uit gaat zien na de reconstructie is niet bekend. ,,Mogelijk worden er volgend jaar al meer bomen gekapt en bij de herinrichting nog meer. Dat moet nog bekeken worden", zegt Hans van Reijmersdal, voorzitter van de Vereniging Wilbertoord. 

Gelijktijdig met de grote reconstructie wordt de riolering en de verlichting vervangen en worden verkeer- en parkeerproblemen opgelost, zoals de vervanging van de riolering, worden uitgevoerd. 

Maasland