Volledig scherm
De Johannes de Doperkerk in Gassel. © SK-Media

Kerken van Mill, Grave en Gassel beklad met hakenkruizen en satansster

MILL - Voor de vierde maal in een half jaar tijd is er met zwarte verf een satansster op kerken in dorpen rondom Cuijk geklad. In de nacht van maandag op dinsdag werden op de Heilige Willibrorduskerk van Mill naast de omgekeerde pentagrammen ook hakenkruizen gezet.

Op een leegstaand pand aan de overzijde van de weg is het woord 'niggers' geschreven. Ook het gemeenschapshuis De Wester werd beklad.

Pentagrammen
Ook op de Sint Elisabethkerk in Grave en de Johannes de Doperkerk in het nabijgelegen Gassel zijn vannacht kerkmuren en -deuren beklad met omgekeerde pentagrammen.

'Onduidelijk op dit moment is of deze zaken met elkaar te maken hebben en dus of we met een of meerdere daders van doen hebben', schrijft de politie Cuijk op Facebook. 'Uiteraard nemen wij dit wel mee in het onderzoek.' De politie roept mensen die getuige zijn van het vandalisme op om 112 te bellen.

Verraders
In februari werden vier kerken in Oeffelt, Oploo en Sint Anthonis beklad. In april stond op de Corneliuskerk in Wanroij de tekst 'verraders', met ook een hakenkruis en een satanskruis. Begin juni werd een omgekeerd pentagram geverfd op de kerk en pastorie in Sambeek.

Naast de bekladdingen op kerken lijken dezelfde vandalen ook hakenkruizen, pentagrammen en teksten op andere gebouwen in het gebied te zetten, zoals op stroomverdeelhuisjes.

Verband
De politie zegt nog in het duister te tasten over wie verantwoordelijk is voor al deze bekladdingen. Ook kan ze niet zeggen of het in alle gevallen om dezelfde dader of daders gaat. „Uiteraard vergelijken wij de bekladdingen met elkaar en kijken we of er een verband te vermoeden is, maar vaak wordt dat pas echt duidelijk als we een verdachte te pakken hebben", aldus een woordvoerder.

Volledig scherm
De Heilige Willibrorduskerk in Mill. © Politie Cuijk
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
De Sint Elisabethkerk in Grave. © SK-Media
Volledig scherm
Bekladding op een muur tegenover de Heilige Willibrorduskerk in Mill. © Politie Cuijk
Volledig scherm
De Heilige Willibrorduskerk in Mill. © Politie Cuijk
Volledig scherm
De Heilige Willibrorduskerk in Mill. © Politie Cuijk
Volledig scherm
© DG

Maasland