Geert Verstegen uit Sint-Hubert in de berm.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Verstegen uit Sint-Hubert in de berm. © Theo Peeters

Koolmezen helpen met jeukrupsen niet voldoende: ‘Vogeltjes moeten ook gevarieerd eten’

SINT HUBERT - Leuk hoor, al die vogelkastjes om meesjes te lokken die zich dan weer tegoed moeten doen aan de vele eikenprocessierupsen. Maar die vogeltjes hebben een gevarieerdere maaltijd nodig. Geert Verstegen van de Milieuvereniging Land van Cuijk ziet in de regio overal de nestkastjes aan de bomen hangen. De meesjes worden ingezet in de strijd tegen de jeukrupsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Recreatiebeheerder De Kuilen bedreigd: ‘Handhaven van anderhalve meter is een lachertje’, gemeente zorgt nu voor boa's en hulptroepen uit Mill
    PREMIUM
    update/video

    Recreatie­be­heer­der De Kuilen bedreigd: ‘Handhaven van anderhalve meter is een lachertje’, gemeente zorgt nu voor boa's en hulptroe­pen uit Mill

    MILL/LANGENBOOM - Bedreigingen waren zijn deel toen een van de beheerders van recreatieplas De Kuilen tussen Mill en Langenboom de parkeerplaats op slot probeerde te doen omdat het zaterdag te druk werd. De man wil niet met zijn naam in de krant vanwege de bedreigingen. Hij zegt bang te zijn geweest om klappen te krijgen.

Maasland