Volledig scherm
Na enige vertraging -de brug bleek te zwaar voor de aanwezige kraan- ligt de nieuwe fietsbrug over het Peelkanaal. © Bert Beelen

Kraanwagen niet sterk genoeg voor nieuwe fietsbrug in Mill

MILL - Als je een brugdeel van zo'n zes ton moet plaatsen, is het wel handig daarvoor een kraanwagen te laten komen die sterk genoeg is. Maar daar ging het vrijdag in Mill mis. 

De kraanwagen die er in eerste instantie bij was gehaald om de fietsbrug over het Peelkanaal te leggen, werd te licht bevonden. 

Sneller dan verwacht

Even zag het er naar uit dat het plaatsen van de brug pas na het weekeinde plaats zou vinden. Maar de aannemer liet in allerijl zwaarder materieel aanrukken waardoor het vrijdagmiddag alsnog goed kwam. Eerder in de week ging het plaatsen van de brughoofden zo vlot dat gisteren de brug al geplaatst kon worden. Aanvankelijk zou dat komende maandag of dinsdag gebeuren. 

Nu de brug er eenmaal ligt, kan er vanaf Mill langs het Peelkanaal naar Grave worden gefietst. Fietsers kunnen door de komst van de nieuwe brug ook makkelijker een bezoek brengen aan het kasteel Tongelaar. 

Volledig scherm
Het duurde even voordat de brug geplaatst kon worden. © Bert Beelen
Volledig scherm
Uiteindelijk lag de brug op zijn plek. © Bert Beelen
Volledig scherm
Mill/Nederland: Na enige vertraging -de brug bleek te zwaar voor de aanwezige kraan- ligt de nieuwe fietsbrug over het Peelkanaal.Dgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Maasland