Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Kroegen blijven dicht tijdens kermis in Mill

MILL - Alle kroegen dicht tijdens de kermis? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar in Mill blijven van vrijdag 14 tot en met 18 september de deuren van de plaatselijke cafés gesloten. De feesten concentreren zich op drie locaties.

Quote

Het bezoek aan de kermis liep de laatste jaren terug

Wethouder Jos van den Boogaart

Het is een initiatief van de Millse wethouder Jos van den Boogaart. ,,Door de jaren heen is de kermis in dorpen en steden veranderd. Vroeger was de kermis ongeveer het enige feest, waar iedereen naartoe leefde. Anno 2018 zijn er bijna wekelijks activiteiten, evenementen en festivals. Het bezoek aan de kermis liep de laatste jaren terug. Op maandag werd de tent die er stond al afgebroken omdat er toch niemand meer kwam.''

Van den Boogaart wil met zijn actie de kermis als dorpsfeest behouden. Daarom ging hij aan tafel zitten met vertegenwoordigers van kermisexploitant Regter en Ontdek Mill, een organisatie die het toeristische en recreatieve aanbod binnen de gemeente wil versterken en beter op elkaar wil afstemmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland