Mark van den Oever bij de grote boerendemonstratie deze zomer in Stroe.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark van den Oever bij de grote boerendemonstratie deze zomer in Stroe. © Brunopress

Landbouwakkoord nu al onder druk: FDF wil niet aan tafel met minister

SINT-HUBERT- Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil niet met minister Piet Adema van Landbouw spreken over een landbouwakkoord. Daarin worden afspraken gemaakt over de toekomst van de de boerensector, als boeren minder dieren mogen houden.FDF gelooft niet dat de gesprekken zin hebben en zorgt daarmee voor een gevoelige dreun.

22 reacties

 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  WEG met die zoönose-industrie! Gaat weer BOEREN! Of... tot de volgende zoönose = (vogelgriep?) Ga maar eens na, wie Mark en Crazy Carolien betaalt! Er dient er ook nog een Kamerdebat te komen, waarom het vrij gekomen graan vanuit Oekraïne NIET bij de hongerenden terecht kwam, maar veevoer werd. Dit is een misdaad tegen de mensheid!
 • A Geurts

  2 maanden geleden
  Degene die boeren liever zien verdwijnen, beseffen nog te weinig als we te afhankelijk zijn van voedsel uit het buitenland dat de luxe snel zal verdwijnen, voedsel word nu al steeds duurder, en export is ook maar beperkt begrip, meeste blijft in Europa.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  En terecht. Laat de milieulobby in China naar het gerecht lopen en de staat aanklagen, daar heeft het zin. Hier is het alleen maar kloten. We willen wel 1000 nieuwkomers per dag, maar huizen bouwen is slecht voor het milieu. Laat ze toch eens ophouden met die abjecte onzin.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  FDF hou vol, het beleid van die LinkseGroenen deugd niet. Hoe kan het rijk als eerste de stikstofrechten opkopen, waar is de marktwerking? Volgens mij is dit juridisch ook niet mogelijk. Het lijken wel Chinese parktijken.
 • Marijke Wissink

  2 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Commentaar van mensen waarvoor alles voor handen is wat ze nodig hebben. Het liefst zo goedkoop mogelijk uit verre landen. Nederland verkwanseld via de handel ons kwalitatief beste voedsel de grens over. Goedkoop voedsel waarvan men de herkomst maar moet raden ligt hier in de suppermarkt. Wij kennen de praktijk van boer zijn, dat is 24 uur zeven dagen in de week. Geen deur die om vijf uur achter je dicht kan, Werk eens een half jaar mee dan begrijpt men er iets van.