Een eerdere uitzending van de Lokale Omroep Mill.
Volledig scherm
Een eerdere uitzending van de Lokale Omroep Mill. © Ed van Alem

LOM en Omroep Land van Cuijk trekken samen op vanwege het coronavirus

MILL/SINT ANTHONIS - De Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk werken in de komende weken nauwer samen. ‘Om in deze Coronatijd de eigen kijkers en luisteraars nog meer informatie en vermaak te bieden’, laten de omroepen weten. 

Daardoor is bij de Lokale Omroep Mill van maandag tot en met donderdag op de radio niet Omroep Brabant te horen, maar de radioprogramma’s van Omroep Land van Cuijk. 

Elke werkdag is er tussen 18.00 uur en 19.00 uur ook een speciaal programma te horen over de actuele ontwikkelingen rond het Coronavirus in het Land van Cuijk. Verder zijn alle eigen programma’s van de LOM te horen zoals dat altijd al was. 

Ook op televisie is er een samenwerking. Bij de Lokale Omroep Mill wordt de tv-krant al elke 4 uur onderbroken door een televisie-uitzending van de LOM zelf: om 08.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur, 20.00 uur, 00.00 uur en 04.00 uur. Vanaf komende week komt daar van maandag tot en met donderdag om 10.00 uur en 14.00 uur een tv-programma van Omroep Land van Cuijk bij. 

Meer inwoners

Bij Omroep Land van Cuijk zijn vanaf komende week ook RTV-programma’s van de Lokale Omroep Mill te horen en zien. Ook zal de tv-krant van de LOM op de tv-frequenties van die omroep voor de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis te zien zijn.

‘Het bestuur en vrijwilligers van de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk hopen door deze samenwerking nog meer inwoners te kunnen bereiken', is de verklaring vanuit de LOM.

Gemeentelijke fusie

Overigens zullen de LOM en Omroep Land van Cuijk in de toekomst toch meer moeten gaan samenwerken. Vanwege de gemeentelijke fusie per 1 januari 2022 is er in de nieuwe gemeente Land van Cuijk nog maar plaats voor één lokale omroep. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland