Volledig scherm
PREMIUM
Een stortbak van een toilet waar regenwater gebruikt wordt. Als het regenwater op is, kan het kraantje voor het leidingwater weer open. © Marlies Wessels

Lozen regenwater over tien jaar verboden in Mill, Cuijk en Grave. Maar wat doe je er dan mee?

6 TIPSMILL/CUIJK/GRAVE - In de gemeenten Cuijk, Mill en Grave is het over een jaar of tien verboden om nog hemelwater op het riool te lozen. Door de klimaatveranderingen, zullen er steeds meer hevige regenbuien komen en dat kan het riool niet meer aan. Gevolg: wateroverlast, ondergelopen straten en tunnels en water dat via het riool in je huis omhoog komt.

Het verbod wordt in fasen ingevoerd. Nu kan er nog subsidie verkregen worden voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer van het riool. Elke vierkante meter verhard oppervlak waarvan het regenwater niet meer in het riool komt, levert 4 euro op. Wie over vier jaar nog hemelwater op het riool afvoert, gaat meer rioolbelasting betalen dan degene die dat niet meer doen. En over tien jaar is het lozen dus helemaal verboden. Dat is tenminste het voorstel dat aan de drie betrokken gemeenteraden wordt voorgelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland