Volledig scherm
© Persbureau van Eijndhoven

Man krijgt werkstraf voor het stiekem fotograferen van vrouwen in sportschool Mill

DEN BOSCH/ MILL - Een 21-jarige Millenaar, die eind 2015 en begin 2016 met zijn smartphone stiekem foto’s maakte van vier deels ontklede vrouwen in de dameskleedkamer van sportschool Fitland in Mill, krijgt een werkstraf van 40 uur. Dat bepaalde de rechtbank vrijdagmiddag in Den Bosch.

De rechters vonden dat de Millenaar blijk gaf ‘van een gesprek aan respect voor de privacy’ van de vrouwen in de sportschool. Hij had bij de slachtoffers, vrouwen tussen de 18 en 49 jaar, ‘gevoelens van schaamte en onveiligheid’ veroorzaakt. 

De vrouwen zouden ook ‘angstig en bezorgd’ zijn geweest, omdat ze niet wisten of de foto’s mogelijk in de toekomst nog op internet zouden verschijnen. Dat was overigens tot nu toe niet gebeurd. De Millenaar had wel een paar foto’s via WhatsApp doorgestuurd naar een vriend. Deze man had verklaard dat hij de beelden had gewist.

De rechtbank veroordeelde de Millenaar volgens het jeugdstrafrecht omdat hij destijds pas 18 jaar was en een sociaal emotionele achterstand heeft. De man had ‘geen grip op zijn impulsen’ en ‘moeite om hoofd- en bijzaken te scheiden’. Er was ook sprake van ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ en ‘spanningen in de thuissituatie’. Dat zou mogelijk komen door de autistische stoornis van de verdachte. 

De rechtbank woog in het voordeel van de Millenaar mee dat hij ‘oprecht berouw toonde’ en in een vroeg stadium de feiten bekende. De man kreeg bovendien een lagere straf omdat hij veel te lang moest wachten op het begin van zijn proces. Het Openbaar Ministerie had gevraagd om een volwassenenwerkstraf van 60 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland