Marlin van Hal is voorzitter van Stichting Natuurgebied De Kuilen: ,,Van een prachtig natuurgebied moet je niet één grote kermis willen maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marlin van Hal is voorzitter van Stichting Natuurgebied De Kuilen: ,,Van een prachtig natuurgebied moet je niet één grote kermis willen maken.” © Ed van Alem

Marlin uit Mill vecht voor natuur: ‘Niet wéér een plas met een vakantiepark. Daar stikt het in Nederland al van’

MILL/ LANGENBOOM - Wat begon als een protest tegen een vakantiepark, is uitgemond in een plan voor méér natuur bij De Kuilen. De jonge Marlin van Hal is een van de aanjagers.

13 reacties

 • Jan Willems

  3 weken geleden
  Helemaal eens met C.A.M. de Vet! 10-tallen aanwijzingen staan bij de Kuilen aangegeven: "Doe dit, doe dat; laat dit, laat dat". Alles prima geordend, dus. Streng beschermde habitat van de das en levendbarende hagedis. De ontzander heeft het terrein keurig achter gelaten, en het gebied is dan ook wereldberoemd om de spectaculaire vondsten. Gaat na wie exact deze "overwegers" zijn. Vervang hen; met pak en veren dienen zij te verdwijnen. Al met al de zoveelste schoffering van het gewone volk!
 • C.A.M. de Vet

  3 weken geleden
  Ik vraag me af hoe het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mill het in deze tijd zelfs maar in overweging durft te nemen: een grootschalig recreatiegebied op de Kuilen ten koste van de natuur. Het is ongelooflijk dat in deze tijd wanneer de natuur onder gigantische druk staat, tóch nog zulke plannen omarmd worden door het Millse college.
 • Jan Willems

  4 weken geleden
  Hr. Zomers. Onlangs nog iemand gesproken, die niet uitgepraat raakte als duiker, over de prachtige onderwaternatuur van de Kuilen. Ook vermeldde deze de adembenemende(!) schelpenbanken en fossielen op de Langenboomse zeebodem. Alleen al het relaas van deze persoon is voldoende om te concluderen: poten af van de Kuilen. Daar komt bij, dat men best in staat is het gebied zelf te controleren, zoals de schoonmaakactie heeft geopenbaard!
 • Jan Willems

  4 weken geleden
  Beste Hr. Zomers. Onlangs is het gehele gebied nog grondig schoon gemaakt door: "Natuurgebied de Kuilen; de duikersvereniging; de visclub", en een aantal sympathisanten. Eens temeer reden; om met de poten van ''de Kuilen'' af te blijven. Sterker: het is een schoffering voor deze mensen, als dit gebied verpatst zou worden, omwille van zo'n "ontwikkelaar". Opnieuw blijkt het hier geen vrij land te zijn: maar een Ruttestaat. Het voorbij gaan aan de 4400 protesten op petitie manifesteert dat!
 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Nee, Hr. Zomers. DAT gaat niet samen. Maar bovenal: wederom wordt blijkbaar niet geluisterd naar de daar wonende bevolking. Het wordt hier steeds meer een dictatuur.

Maasland