Druk is het altijd op de Vakantiejaarmarkt in Mill. Door de hitte neemt het bezoekersaantal wel af, is de verwachting.
Volledig scherm
Druk is het altijd op de Vakantiejaarmarkt in Mill. Door de hitte neemt het bezoekersaantal wel af, is de verwachting. © Theo Peeters

Meer water, meer EHBO’ers, minder mensen bij Vakantiejaarmarkt Mill

MILL - De organisatie van de Vakantiejaarmarkt in Mill treft woensdag maatregelen tegen de hitte. Meer EHBO’ers die rondlopen en om de 75 meter een waterpunt. Toch komen er naar verwachting minder bezoekers dan normaal. 

,,Bij een normale drukte krijgen we tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers. Vorig jaar was het ook heet en kwamen er gevoelsmatig minder bezoekers”, zegt  Corné Kremers, één van de organisatoren van de markt met zo’n driehonderd kramen. Exacte cijfers ontbreken. ,,Tellen doen we niet, de jaarmarkt is gratis.” 

Geen paniek bij Kremers. Want ook ondernemers die hun waren aanbieden, komen gewoon. Al kunnen het er net wat minder zijn. ,,Ik kan me voorstellen dat als je met kaas en worst op de markt staat, je minder zin hebt om naar Mill te komen.  Maar als er twintig kramen minder staan, is het veel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland