Carel van Genugten, met het Gelderlanderlintje.
Volledig scherm
Carel van Genugten, met het Gelderlanderlintje. © Ed van Alem

Meestal is Carel uit Mill niet verrast door een burgemeester aan de telefoon. Nu wel

MILL EN SINT HUBERT - Verrassingen. Als vrijwilliger voor vereniging het Verrassende PlatteLand van Cuijk was Carel van Genugten uit Mill wel wat gewend. ,,Maar deze zag ik niet aankomen.’’

Ook van een burgemeester aan de telefoon is Carel van Genugten niet zo snel onder de indruk: was zelf jarenlang wethouder. Maar deze keer was hij toch even stil: burgemeester Antoine Walraven belde hem vrijdagochtend om hem te vertellen dat hij een koninklijke onderscheiding krijgt.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus was het een aangepast feestje, maar niet minder mooi, zegt Van Genugten. ,,De hele ochtend reden mensen in een lange rij auto's door de straat. Toespraken, keurig vanaf de andere kant van de heg. Het was een hele belevenis.’’

Naast Carel van Genugten kregen nog acht andere inwoners van Mill en Sint Hubert deze vrijdag een koninklijke onderscheiding. Dit is het overzicht.

Wabe Braam uit Mill. Landmacht, stichting Menno van Coehoorn, stichting Sporen van de Oorlog.

Suzanne Duffels uit Mill (Ridder). Arts Verstandelijk Gehandicapten bij zorgorganisatie Dichterbij. Wereld Scout Jamboree.

Marcel van Erkelens uit Mill. Banketfabriek Gebr. Van Rooij, voetbalvereniging Juliana.

Guus Fonteijn uit Mill (Ridder). Onder meer Jongerencentrum de Wissel, PvdA, stichting STORM. Sportvereniging Hart in Actie Gehandicaptenplatform Mill.

Carel van Genugten uit Mill (Ridder). Oud-wethouder (CDA), verantwoordelijk voor onder meer Centrumplan, Myllesweerd, De Kuilen, Peelkanaalzone. Verder: onder meer stichting Sporen van den Oorlog, parochie en Merletcollege.

Gertie Gerrits-Arts uit Mill. Onder meer buurtschap De Bruggen, Stichting Welzijn Ouderen Mill en Stichting Huiskamer Mill.

Wilmien Heijs uit Mill. Tijdelijke Noodvoorziening Vluchtelingen Mill, Stichting Dichterbij en de Stichting Ikke. Gemeenschapshuis Myllesweerd, Millse Handbalvereniging ’81.

Truus Olçay-Thijssen uit Mill. Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM) en Huiskamer De Wester.

Bets van de Vorle-van Lith uit Wilbertoord. Collectant goede doelen. Brengt al 17 jaar maaltijden van tafeltje-dek-je rond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland