Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ed van Alem

Mill bekijkt mogelijkheden om te bouwen voor urgente gevallen

MILL - Dringend verlegen zitten om een woning, maar niets kunnen vinden. In Mill willen ze daar iets aan doen door te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de bouw van tijdelijke woningen.

Ga er maar aan staan, net een vechtscheiding achter de rug en dan geen woning kunnen vinden. Bij je ex blijven wonen is geen optie, waardoor je afhankelijk wordt van vrienden of familie. Niet bepaald een ideale situatie.

Spoedzoekers

Volgens Moniek van den Elzen van het CDA in Mill is er in de gemeente  te weinig woonruimte beschikbaar voor wat in de volksmond ‘spoedzoekers’ worden genoemd. ,,Het is nodig dat er woningen komen die snel en flexibel kunnen worden gebruikt voor mensen die urgent een plek nodig hebben”, zegt het raadslid . ,,Deze mensen zouden niet aangewezen moeten zijn op familie, campings, illegale bewoning of anderszins.”

In Mill wordt weliswaar volop gebouwd, maar de vraag naar woningen is ook groot. Onlangs kwamen er voor het project Straethof meer dan honderd inschrijvingen voor de 26 beschikbare appartementen. Voor het zogenaamde Maaslandblok op de Markt in Mill schreven zich 161 mensen in voor de 12 appartementen.

Moeilijke categorie

Volgens wethouder Jos van den Boogaart is het een moeilijke categorie. ,,Wie wil er woningen bouwen met het risico dat ze maar af en toe voor korte periode bewoond zullen worden?’’, vraagt hij zich af.

Van den Boogaart heeft toegezegd dat hij zijn best zal doen om projectontwikkelaars en woningcorporaties te interesseren voor deze categorie woningen. ,,De locaties voor dergelijke woningen hebben we in Mill wel, maar de markt zal in dit geval zijn werk moeten doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland